Gyakori kérdések

A cellulóz szigetelés: gyakori kérdések és hasznos válaszok

Akár először hall róla, akár kutakodott már a témában – lássuk a tényeket a cellulóz szigetelés kapcsán:

1. Cellulóz szigetelés – ez egy új divat?

Csak akkor, ha 40 évesen fiatalnak számíthat valami.

Az ingatlantulajdonosok, építészek, mérnökök és más szakemberek valójában már igen rég felfedezték, hogy a cellulóz szigetelés környezetbarát jellege mellett hatékonyan csökkenti az energiaköltségeket, és a legnehezebben elérhető helyeken is gyorsan és könnyedén alkalmazható.

Ezen belül a Climatizer Plus Cellulóz karrierje nem kevesebb, mint 40 évre nyúlik vissza.

Egyszóval biztos lehet benne, hogy a Climatizerrel nem egy kipróbálatlan újdonságot, hanem bevált megoldást választ.

2. Újságpapírból van? És akkor ezért égni fog?

A cellulóz farostok egy nem toxikus vegyi kezelésen mennek át a Climatizer előállítási folyamata során.

Ezek a különleges, nem mérgező vegyi anyagok elnyelik az égéshez szükséges oxigént abban a hipotetikus esetben, hogy ha egy lakásban tűz üt ki.

Mi több: kevesen tudják, de a cellulóz valójában tűzgátló anyagnak számít, mert igen magas hőmérsékleten olvad.

Ön és családja a Climatizerrel a lehető legnagyobb biztonságban van.

3. A cellulóz szigetelés esetén hogy állunk a hanggal?

Habár nem ez az első számú előnye, nyugodtan mondhatjuk, hogy a hangszigetelés terén is remekül teljesít.

A cellulóz szigetelés sűrű rostjai és arra való természetes képessége, hogy tökéletesen kitöltse a legapróbb és a legnehezebben hozzáférhető réseket is, képessé teszik a Climatizer Plust arra is, hogy egy kis „csendterápiát” biztosítson Önnek otthonában a mozgalmas mindennapok után.

Ez a mindenhova könnyen befújható szigetelőanyag szorosan tömít: ennek köszönhetően ennyire kiváló a hő és a hang szabad átjárásának megakadályozásában!

4. Miért előnyös nekem az, hogy a cellulóz szigetelés „zöld” és környezetbarát megoldás?

Akkor, amikor a cellulóz szigetelés környezetbarát jellegéről beszélünk, nem csupán arra gondolunk, hogy a Climatizer Plus papírt újrahasznosító gyártási folyamata megóvja a természetet.

Energiahatékonyságának köszönhetően az Ön pénztárcáját is megkíméli, mert érzékelhetően kisebb lesz a fűtési költség – a haladó gondolkodású természetvédők szempontjából pedig a Földtől nyert energia, amit életünk során naponta elfogyasztunk.

5. Vajon saját magam is megoldhatom a szigetelést cellulózzal?

Elvileg igen, de szakértői csapatunkkal könnyebben és gyorsabban fog menni.

Olcsóbb is lesz így Önnek – sőt a helyszíni felmérésünk, szaktanácsadásunk egyenesen ingyenes.

 

6. Miért jó a befújásos cellulózszigetelés?

Egyrészt a résmentes szigetelésnek köszönhetően az üveg- vagy kőzetgyapottal történő szigeteléshez képest akár 20-25%-al is jobban szigetelhet, másrészt nem kell attól félni, hogy 10 év múlva újra kell szigetelni a levált vagy elcsúszott szigetelés miatt.

Sokak számára fontos, hogy ez egy környezetbarát szigetelés, ami újrahasznosított újságpapírból készül, így a környezetet nem károsítjuk az előállításával és biztosan tudhatjuk, hogy épületünk szigetelése teljesen mentes az egészségre káros anyagoktól.

7. A nyílt befújásánál, járható marad-e a felület, azaz megkeményedik-e a szigetelés?

A szigetelés nem keményedik meg, nem lesz lépésálló, mivel sok levegő van közötte, ami biztosítja a kiváló szigetelést.

8. Belemennek-e a kártevők a szigetelésbe?

A cellulóz természetes ásványi sóval van összekeverve, ami rendkívül szárazzá teszi az anyagot és emiatt nem szeretik a kártevők a szigetelést.

9. Ki kell-e költözni a lakásból, sok piszokkal jár?

A szigetelőanyag zárt csövön keresztül jut el a szigetelés helyére, emiatt ez az egyik legtisztább és leggyorsabb szigetelési technológia.  A megrendelő mindig kétszer örül, amikor a Mesterek megérkeznek, és amikor távoznak.

Technológiánkkal gyorsan, és tisztán végezzük a bedolgozást!

10. Mi a helyzet a nyári meleg elleni védelem terén?

Az a szigetelő anyag, amelyet télen energiatakarékosság céljából használunk, nem biztos, hogy nyáron is megvéd a hőség ellen. Amíg a hideg elleni hőszigetelés legfontosabb mérőszáma a hőátbocsátási tényező ( un. U-érték ), addig a meleg elleni hőszigetelés hatékonyságát a fáziseltolódás mértéke jellemzi. A fáziseltolódás értéke órában adja meg, hogy mennyi késéssel ér a nyári forróság egy épületrész külsejéből a belső lakótérbe. A fáziseltolódás annál nagyobb, minél magasabb a beépített szigetelőanyag hőkapacitása. A nyári meleg hőszigetelés fő célja, hogy a tetőn és a falakon keresztüli hőhatást úgy elnyújtsuk, hogy a napi legmagasabb hőmérséklet akkor érje el a lakrészt, amikor a külső hőmérséklet már annyira alacsony, hogy a felületek sugárzó hőjét szellőztetéssel ellensúlyozni tudjuk. A cellulóz szigetelés ezen a területen is kiemelkedő értékekkel rendelkezik.
Összehasonlításul néhány szigetelőanyag fáziseltolódás értéke:

  • Cellulóz: 4,6 óra
  • Üveggyapot: 0,9 óra
  • Kőzetgyapot: 0,6 óra

A fent leírtakat már számos magyar cellulóz hőszigetelésű ház tulajdonosa is megerősítette, mondván: “nincs szükségem klímára, mivel a tetőtér a legmelegebb nyári napokon is megfelelő klímájú”…